Computer Computer History

GLOBAL DIGITAAL

Het begin van de 21e eeuw wordt in de informatie- en communicatietechnologie gekenmerkt door de wereldwijde netwerkvorming van miljoenen computersystemen, het uitgebreide gebruik van multimediatoepassingen en de toenemende verspreiding van virtuele, d.w.z. kunstmatig gecreëerde werelden.

Personal computers, tablet-pc’s, mobiele telefoons en smartphones zijn door de convergentie van technologische gebieden multimediale mobiele apparaten geworden, een werkinstrument voor iedereen met de eenvoudigst mogelijke bediening en bijna onbeperkte communicatiemogelijkheden.

internet

Vandaag de dag communiceren meer dan twee miljard mensen in 200 landen via het internet en hun aantal blijft snel groeien. Kenmerkend voor het internet is de overgang van een onderzoeksnetwerk en een quasi-private, niet-commerciële uitwisseling van informatie naar commerciële online diensten die allerlei producten en diensten elektronisch distribueren.

Door middel van cloud computing worden nu al allerlei IT-infrastructuren via netwerken beschikbaar gesteld in overeenstemming met de behoeften van de gebruiker in plaats van “lokaal”.

De steeds kleinere intelligente eindapparaten zullen worden tegengegaan door krachtige computers of hele computerboerderijen, die het mogelijk maken om de dynamische processen in de technologie, de economie en het milieu te modelleren en zo tijd te besparen.

Robots

Robots worden nu getest en gebruikt in veel verschillende toepassingsgebieden. Onmisbaar in de industrie, ze zijn ook nuttig in het dagelijks leven: ze zuigen, maaien gazons, spelen schaak en voetbal en bewaken gebouwen.

In speciale ronde vitrines worden prototypes en innovaties uit de micro-elektronica en de perifere technologie van het laatste decennium gepresenteerd, die exemplarisch zijn voor de digitalisering en elektronisering van onze dagelijkse wereld.

De expositieruimte “Global Digital” neemt de dynamiek van deze wereldwijde data- en communicatiewereld op zich en maakt deze begrijpelijk.