Computer

toetsenbordstickers

Keyboard stickers zijn een computer accessoire dat de presentatie van de extra karakters op een PC – of laptop – toetsenbord mogelijk maakt.

Installatie en gebruik

In de meeste gevallen worden toetsenbordlabels gebruikt om tekens van een andere taal of speciale tekens weer te geven. Toetsenbordstickers zijn gemaakt van transparante folie en worden meestal op een vel papier geleverd, van waaruit ze op de gewenste toetsen kunnen worden geplakt. Ze hebben een met kleefstof gecoate onderkant en een gladde bovenkant. Het teken wordt in de zeefdruk aan de onderzijde bedrukt met zeefdruk . Door de toetsenbordbediening kan daarom geen slijtage optreden, waardoor het personage onleesbaar wordt. De tekens worden op de dia geplaatst zodat ze de originele letters op het toetsenbord niet overlappen.

Populaire stickers waren voor de invoering van de euro , waaraan op dat moment op keyboards ongespecificeerd nachzutragen, [1] Vandaag de dag staat standaard op ( Alt Gr-) E.

Literatuur

  • Frank Möcke: verzamelde geschriften. Leg teksten in vreemde talen op de computer vast . In: c’t . Volume 3/1993. Heise, 1993, Report – Text Processing, p. 134 ( c’t archive , betaalde download).

Individuele proeven

  1. Spring omhoog↑ Ulrich Hilgefort: Umgemünzt. Als de boekhouding in euro’s moet tellen . In: c’t . Volume 1/1999. Heise, 1999, Report – Euro Conversion, pagina 82 ( c’t archive , betaalde download).