Computer

Systeem van minicomputers

De SM EVM (Duitse abbrev. SKR, Russ. СМ ЭВМ) was voldoende om in 1974 ESER voor mainframe opgericht. Voor een evenwichtige verdeling van arbeid moet RGW -landen in de ontwikkeling, productie en service van mini-computer systemen langs de lijnen van diverse toonaangevende fabrikant van westerse landen in het kader van de geplande economie naar omstandigheden te bereiken.

Het SKR systeem was hoe het systeem ESER, die “multilaterale Regeringscommissie computertechnologie” (MRK) van de Comecon-landen ervan uit en werd tot 1987 door een “Raad van Chief Designers SKR” (RCK), gevolgd door een gezamenlijke voor ESER en SKR “complexen Council of Chief Designers of Computing Technology “.

Het werd ingesteld op een maximale logische en functionele compatibiliteit met de zogenaamde analoge types te bereiken, dat wil zeggen, het model reeks van modelsystemen PDP-11 en VAX van Digital Equipment Corporation (DEC), alsmede computers met een microprocessor-systemen van Intel . Behoren tot de SKR werd bepaald door gezamenlijke examens. Hardwareonderdelen ontvingen vervolgens de SKR-codes CM xxxx. Tot 1988 werden meer dan 380 apparaattypen getest in de SKR en deels ook overgenomen in de ESER.

In een eerste fase van de SKR deelgenomen DDR met randapparatuur in de tweede en derde fase van 1.978 hardware en software zodanig. CM 1630 ( K 1630 ) of CM 1910 ( A 7150 ). In de vierde fase van 1984 heeft gewerkt aan de ontwikkeling van de 32-bit machines, met het resultaat van de succesvolle testen van de eerste 32-bit computer, de DDR, de CM 1710 ( K 1840 ) in juni 1988

Bronnen

  • Het systeem van minicomputers
  • Peter Kny: Multilaterale technisch-wetenschappelijke internationale samenwerking op het gebied van computertechnologie in Robotron Combine. (PDF, 4,6 MB) Dresden 2006