Computer

Shutdown Day

Van 2007 tot 2009 was Shutdown Day een actiedag waarin mensen een dag zonder computer een dagje zouden moeten rondkomen . Het doel van deze actie is om energie te besparen en mensen aan te moedigen vaker contact op te nemen met vrienden of de natuur.

Goals

De shutdown dag als een wereldwijde internet experiment is bedoeld om mensen te stimuleren om na te denken hoe hun levens zijn veranderd door de computer en het internet in de afgelopen jaren, en of mooi of belangrijkere dingen in het leven werden verwaarloosd door veelvuldig gebruik.

Het doel van deze actiedag is om de computer voor een dag van het jaar ( afsluiten ) uit te schakelen voor andere activiteiten – zoals. Vrienden ontmoeten of aan sport doen – zich inzetten en onthouden dat er naast het leven in de computer nog andere dingen zijn.

Geschiedenis

2007

De actiedag werd gelanceerd in 2007 , toen initiatiefnemer Denis Bystrov zich realiseerde dat hij te veel tijd op de computer doorbracht en meer tijd wilde doorbrengen met zijn gezin. Met twee vrienden, Michael Taylor en David Teugel, Bystrov zei een website in het leven, waarop hij zijn gedachten en bezoekers gepresenteerd aan de site uitgedaagd:

“Denkt u dat u minimaal 24 uur per dag uit uw computer kunt blijven en zo ja, kunt u beloven dat te doen?”

– Denis Bystrov : shutdownday.org

” Denkt u dat u 24 uur zonder computer kunt en zo ja, zou u daar dan voor instaan? 

– Denis Bystrov : shutdownday.org

Wat begon als een eenvoudige vraag trok al snel tienduizenden gebruikers aan:

  • De website is in de eerste maand van de campagne meer dan 1,6 miljoen keer bezocht.
  • Meer dan 65.000 mensen namen deel aan de eerste Shutdown Day 2007 door hun computer 24 uur lang niet aan te zetten.
  • De Shutdown Day-commercial op YouTube werd in korte tijd 1,1 miljoen keer bekeken.
  • 450.000 gebruikers geregistreerd op de website.
  • Het idee van de Shutdown-dag werd bekend in meer dan 200.000 media (internetfora, tv-interviews, enz.).

In hetzelfde jaar reflecteerde Bystrov de toekomst en de organisatie van verdere Shutdown Days. Ten slotte richtte hij in Quebec een andere non-profitorganisatie op met een andere vriend, Ashutosh Rajekar – die ook was bezweken aan technologie .

2008

De volgende Shutdown-dag vond plaats op 3 mei 2008. Twee dagen voor die dag meldde het persbureau Reuters over de actie en riep hij op om de thuis-pc uit te schakelen. De deelnemers van vorig jaar waren van plan om naar parken te gaan, betrokken te raken bij openbare activiteiten en de stad te bevrijden van afval of kamperen.

2009

De Shutdown-dag vond plaats, zoals eerder aangekondigd op de website – op 2 mei 2009. De campagne zelf liep van 1 maart tot 2 mei 2009. Vanaf nu zijn er meer en meer rapporten verschenen over Fox News , CNN en de Washington Post . Dit jaar wilden 55.000 mensen de actiedag bijwonen en dus stemden ze op de website voor “Ja, ik kan het” – “Ja, ik zal het doen” .

Sinds 2009 vond er geen Shutdown-dag plaats.